fredag 19. februar 2010

Lost i Slektsforskning 2010

Det er betryggende å se at så mange unge slektsforskere ikke bare er interessert i slekts og lokalhistorie, men også i høyeste grad tar del i foreningsarbeidet. Bjarte, Saritha og Per-Olav har jo gjort solid inntrykk på oss som har lært dem å kjenne gjennom det de har gjort. Noe av utfordringene i DIS Norge er å få aktivisert medlemmene. Det er nok litt dødt til tider, og det skyldes ikke at aktivitetene ikke finnes. Det er sikkert ulike årsaker til at folk ikke deltar i større grad, men det var ikke det som var poenget. Jeg babler i vei som vanlig. ;)

Det er forfriskende å se nye aktiviteter, og enda mer så når det er DIS ungdom ved Saritha Kildahl Antonsen fra Bodø tar ansvar igjen. Lost i Slektsforskning var en konkurranse som ble avholdt i april 2009. Mellom 24 og 26 april så ble det på DIS Slektsforum lagt ut forskjellige oppgaver som en skulle løse og rapportere inn.

Undertegnede kom på andre plass i 2009, og sikter mot en plass på pallen også i år. Oppgavene i fjor varierte fra veldig lette til noen som tok noe mer tid. De hadde også varierende vanskelighetsgrad, men det var stort sett aktiviteter som stimulerte til å komme i gang med egen forskning. Et solid spark bak, om du vil. Og det trengs jo i blant.

Jeg utfordrer alle til å delta på Lost i Slektsforsking 2010. Alt du trenger er å være registrert bruker på DIS Slektsforum. Vel møtt, og lykke til!

Ingen kommentarer: