søndag 8. mars 2009

Aktiviteter og Puh!

Å være aktiv i en organisasjon kan i perioder ta litt tid, og nå er jeg inne i en sånn periode. Jeg leder Legacy brukergruppen i DIS Oslo/Akershus som har møter hver tredje onsdag hver måned. I tillegg så har jeg satt i gang å holde nybegynnerkurs i slektsprogrammet Legacy. Vi har hatt et kurs i februar, skal holde et i mars, og har allerede planlagt et i april. Det blir nok et eller to til etter det også - før sommeren.

Jeg er med i et prosjekt prosjekt som skal ta sikte på å gi noen råd og anbefalinger om kjente og kjære tema (og gjenstand for utallige debatter oppgjennom årene), og grunnen til at jeg sa ja til å delta var en av mine kjepphester som det er blogget om tidligere - En forening som heter Databehandling i Slektsforskning som ikke har noen som helst formening utad om hvordan slektsforskere skal registrere ting. Vi har hatt et møte allerede, og en de arbeidsoppgaver er fordelt og skal arbeides med. Prosjektet har til hensikt å levere før sommeren.

I tillegg er jeg med i kirkebokregistreringsprosjektet sentralt i DIS-Norge. Vi hadde første samling denne helgen i Lakkegata, og hadde et meget produktivt møte. Det er en del delmål som vi skal gjennom, og mer informasjon vil komme ut fra dette arbeidet veldig snart.

Og på toppen av alt, så går jeg Slektsforskerstudiet på Høgskulen i Volda, denne gang semester 2, også kalt SLG102. Der har vi allerede levert første obligatoriske innlevering, og vi har fått den andre på fredag, med 14 dagers innleveringsfrist. Første innlevering er starten på en oppgave vi skal jobbe med gjennom hele semesteret, og jeg har lagt listen høyt og har ikke så rent lite arbeid foran meg for å lete opp kilder som skal jobbes med, og skrives om.

Ja, nå nevnes ikke arbeid i Lenkegjengen på DIS Norges GenRess (som hadde et møte for kort tid siden), pågående registreringsarbeid med fullregistrering av kirkebøker i Vardø og planlegging av fotografering av fogderegnskapet for Lofoten. Dette siste er en del av bistand til DIS-Salten for å få frem vedleggene til regnskapet som omhandler skifter i en periode hvor skifteprotokollene ikke finnes.

Nei, nå må jeg slutte før jeg kommer på noe mer. Og mer er det alltid. Jobb og familie krever sitt. Det gjør også andre hobbyprosjekter som går på siden av alt annet. Men noe skal man jo henge fingrene i. Hvile kan man gjøre i graven...

Woops! For seint. Jeg skal også skrive et par artikler til forskjellige DIS publikasjoner. Jeg får bruke dette som en huskelapp. ;)

3 kommentarer:

LivS sa...

ikke jobb deg i hjel da :) vi trenger deg mange år enda

Viggers sa...

Veldig sterk arbeidsliste det der. Vi får håpe at familien ikke setter seg på bakbeina. Positivt arbeid gir positive vibrasjoner.

Anonym sa...

Som jeg har sagt til andre før......
Pass på å ikke ta på deg FOR mye slik at det plutselig sier stopp... ;)