onsdag 15. oktober 2008

Det vakreste som finnes...

... for en slektsforsker, er å se at gamle arkiver blir tatt godt vare på, og fortsatt er tilgjengelig for publikum. I dag var jeg tilbake på Statsarkivet på Kongsberg sammen med reisekamerat og slektsforsker HenningA. Litt mer løselig agenda denne gangen, men helt på slutten av oppholdet fant jeg denne perlen i Tønsberg bys magistratarkiv. (Pakkesaker 1, 1770-1865 om noen vil finne den).


Det er en ufattelig stor bunke med borgerbrev fra Tønsberg og delvis Holmestrand. Orginaler, da mange er returnert fra enker i brevsform med både beklagelser og takk.

Jeg lette etter et borgerbrev for min 3xtipp skreddermester Bendt Svendsen i Tønsberg, men fant ingenting i den pakken. Men jeg ble ikke skuffet for det. Jeg måtte bare avfotografere et knippe av de fineste brevene.

Man har jo ofte lurt på hvorfor det heter borgerBREV. Vel, klikk på bildene under...Brettet sammen som en konvolutt eller et brev. Vakkert!

Og restaurering av borgerbrev, dette skulle jo helst vært en skredders borgerbrev, fordi denne er sydd sammen!


Klikk på bildene for nærbilde av sømmen...

Det var kanskje ikke bra nok søm til å komme inn i skredderlauget. ;)

Samlingen utgjør sikkert 150-200 borgerbrev i den pakken. En virkelig gledespakke som gjorde meg veldig glad. Det rangerer høyt blant mine arkivopplevelser. Hva er ditt beste arkivminne?

1 kommentar:

Liv Ofsdal sa...

Wow!! Dette må ha vært artig å se Petter! Og bla i! Og ta på! Det virker sikkert litt merkelig for andre - men jeg skjønner godt følelsen!