fredag 26. desember 2008

Massasje og andre juleaktiviteter...

Heh, der tenker jeg at jeg fikk oppmerksomhetene deres ja. :) Og vi skal faktisk omhandle massasje, men ikke i kroppslig form, men elektronisk massasje. Og vi snakker massering av slektsdata.

Jeg har i 2008 hatt et nært samarbeid med en veldig ivrig og lysende ung slektsforsker i Bodø, Per-Olav, i forbindelse med å få tidligere registrerte slektsdata over til et format som lar seg publisere. Det har vært data registrert i Excel og Word, som har måttet bli konvertert til standard kolonner som egner seg for publisering.

Når dataene har vært ustrukturerte i utgangspunktet, så har det vært mye splitting av fornavn, etternavn, stilling og bosted. Enda verre har det vært om ting har vært samlet over flere linjer i et Word dokument. Da har det vært tildels slitsomt å få det inn i Excel på en måte hvor ting har kunnet bli arbeidet med. Har nok oppdaget noen svakheter i Excel som har irritert meg. :)

Andre verktøy og tjuvtriks har vært tatt i bruk. Word dokumenter har blitt formattert med tabulatorer i Word, før de er blitt "skrevet ut" på kjempestort ark til en PDF fil. Denne PDF filen har blitt kjørt gjennom programmer for å lage Excel filer av det. Og således har jeg fått det inn i Excel sånn at den virkelige massasjen kan begynne.

Så om noen har ting i Word, Excel, PDF eller annet som kan publiseres enten på Digitalarkivet eller på DIS sine kildesider (ikke å forveksle med GenRess), så ta gjerne kontakt om dere trenger hjelp.

Av andre juleaktiviteter, så er det å prøve å slappe av, roe ned og gjøre de tingene man skulle ha gjort i løpet av året. Jeg skal sette opp en ny jobbmaskin etter at den gamle konket for et par uker siden. Og så holder jeg på å registrere Vardø kirkebøker, og dette blir nok et pågående prosjekt over lengre tid. Ellers gleder jeg meg over å høre at alle er friske og raske, så jeg ønsker alle en god fortsetning, og en så fredfull nyttårsfeiring man måtte ønske...

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk til deg Petter! Lurer på hvor mye arbeid det egentlig ville kostet hvis ikke dine datakunnskaper hadde trådd til. Tenker spesielt på Hilgunns dataer på over 20 000 personer! Og vaksinasjonslistene og skoleprotokollene - der hadde Historielaget holdt på i over 1 år og du tok det over natten!

Veldig godt å ha deg i nærheten!