fredag 16. januar 2009

Enkelte regninger betaler man ...

... bare med glede. I posten i forrige uke kom fornyelse av medlemskapet i DIS-Norge og Norsk Slekthistorisk Forening. Begge foreningers fortreffelighet i slektshistorisk arbeid er uangripelig. Og medlemsfordelene i begge foreninger er gode for alle som driver med slektsforskning, uansett på hvilket nivå.

Det er først og fremst publikasjonene jeg vil trekke frem.

NSF har
Norsk Slektshistorisk Tidskrift som er en vitenskaplig publikasjon på høyt nivå. Det kommer to utgaver hvert år.
Genealogen som er foreningens medlemsblad. Det utkommer også med to utgaver i året.

DIS-Norge har først og fremst
Slekt og Data, som utkommer fire ganger i året. I tillegg, avhengig av lokallag man er medlem av, så kan det være at laget har et medlemsblad. Oslo/Akershus har DISputten, Salten har Salten Slekt. Vestfold sin publikasjon kommer ut elektronisk og heter DIZ. Det er sikkert andre også men det er de jeg vet om, og prøver å lese når jeg kan.

DIS sine publikasjoner er ofte også tilgjengelig i PDF format for nedlasting av medlemmer i foreningen. Virkelig interessant å se hva som skjer i andre lag enn det man selv er medlem i. Spesielt for meg, som bortsett fra at jeg bor i Oslo/Akershus ikke har noen slektsgreiner her..

1 kommentar:

Vidar Øverlie sa...

Petter, det er veldig kjekt å lese den fine bloggen din. Det ligger en AWARD til deg i min blogg - kos deg med den og server den videre!