søndag 11. januar 2009

Kurs i Legacy i DIS Oslo/Akershus

DIS Oslo/Akershus fortsetter med sine kurs også i 2009. Otto Jørgensen har i 2008 holdt masser av Brothers Keepers kurs, og Heidi Sitara Fjeldvik har holdt kurs i Photoshop Elements. Torill Johnsen , Laila N. Christiansen og Liv Ofsdal har avholdt flere nybegynnerkurs i slektsforskning. Alle kursene har hatt veldig godt besøk, og det viser flere ting. Først at det er et behov for kursene, men også at det er en glimrende måte for slektsforskere å komme sammen på. Det er vel også en hovedoppgave for DIS styret i Oslo/Akershus å ativisere medlemmene. Å få et ansikt til en email adresse, eller et navn hjelper veldig på den sosiale kontakten.

Det var litt av bakgrunnen til at jeg på våren 2008 startet opp Legacy brukergruppe i DIS Oslo/Akershus. Jeg så et behov for å kunne møtes og diskutere og dele av hverandres erfaringer. Gjennom besøk hos forskjellige foreninger og DIS arrangement, så har jeg fått den oppfatning av at mange savnet et innføringskurs i hvordan komme i gang med, og å bruke slektsprogrammet Legacy. Som med alt som er nytt, så er det ofte haugevis med spørsmål man stiller seg - og ikke uventet så er det mange av de samme spørsmålene som går igjen. Det er også litt forskjellig hvilken erfaring folk har med bruk av data.

Min erfaring er at om folk blir i stand til å installere programmet, legge inn personer i ulike relasjoner, vite hvordan registrere kilder, bilder, hvordan skrive ut rapporter og hvordan tar man backup og evt. henter tilbake fra en sikkerhetskopi ... om en får til dette så er en godt i gang, og så får resten komme etterhvert. En god start er et godt fundament og en arbeidspraksis som gjør at man er komfortabel. Det er til dette nivået vi ønsker å få de som går nybegynnerkurset i Legacy. De neste stegene tar vi i brukergruppen, eller på det norske Legacyforumet.

I tillegg til undertegnede vil vi ha med Henning Andersen og forhåpentligvis en til fra Legacy brukergruppen. Litt avhengig av responsen, vil vi ta sikte på å kjøre kurset kanskje 4 ganger i året. Velkommen til kurs. Er det ikke plass, meld interesse til neste kjøring sånn at kurskoordinator har oversikt. Det skal være sendt ut mail til alle i DIS Oslo/Akershus.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dere jobber superduperbra der nede i hovedstaden :-) Stå på folks!