tirsdag 9. desember 2008

Ikke noe Slekt og Data i dag heller. Og nå er jeg forbanna...

Jeg lurer på om jeg må ringe kontoret for å sjekke medlemsstatusen min, fordi i dag skriver vi den 9. desember, fristen Posten Norge hadde gitt DIS for at alle skulle ha årets fjerde Slekt og Data i postkassen. Postmannen her oppe har vel vært for opptatt med å levere sløy reklame og regninger. For en bytting! Vel vel.

En ting klarte han imidlertid bra i dag. Han leverte Vestvågøy Historielags 31 utgave av årboka Lófotr, Per-Olav har skrevet litt om den før - jeg har knapt nok fått den i hus, og gleder meg til å sette meg ned for å lese den.

Jeg synes som dere kanskje har fått med dere, at man bør støtte opp om lokale slektshistoriske foreninger i områder man har betydelig slekt i. Det hender man kommer over gullkorn ikke bare i egen slekt, men også andre ting som setter deg på sporet videre. Dessuten er det godt å sette seg til rette i godstolen eller sofaen med en god bok og et glass rv...

[11:38] <+PetterS> ?? rv
[11:38] <@disbot2> 'rv' is not defined.

Hva i hule har skjedd på chatten? Det er en del ord og utrykk som ble brukt på chatten, og de forkortes gjerne. Er jo en kjensgjerning at man i blant, ja endog for helsens skyld, tar seg et glass rød eller hvitvin. Disse hadde forkortelser rv og hv, og de som ikke visst hva det betydde kunne skrive ?? rv eller ?? hv på chatten for å få dem forklart av disbot2. Denne funksjonaliteten fungerer forresten på mange andre forkortelser som brukes både i slektsforskning og annet. Men nå er de altså bort. OG grunnen er at man "ikke vil ha snakk om sånt på chatten". Så ikke bare er forkortelsene borte, man skal heller ikke lenger kunne skrive at man tar seg et glass r(ød)v(in) eller et glass h(vit(v)in. Dette grenser til overformynderi. For oss som satser på et veldig sosialt pratemiljø på chatten, så synes jeg i grunnen at å "indirekte sensurere" sånt er tøvete. Man får altså ikke lov til å diskutere hva men drikker lenger. Da skal man i såfall ta'n helt ut og ikke lenger tillate diskusjon om mat. Fordi det kan jo være at noen vegeterianere blir støtt av at noen spiser kjøtt. Fysj! Dette stinker!!! (Og for de av dere som lurte, så var det altså ikke mangelen på levering av S&D som gjorde meg forbanna...)

7 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Veldig bra blogget - jeg er helt enig med deg. :-) Og jeg tenkte jeg av ren solidaritet skulle ta meg et glass RV i kveld jeg

Anonym sa...

Jepp, heilt einig.....
Trur eg starter med eit glass RV før eg tar meg ein Konjør...

Vi har iallefall lov å gjere det i vår eiga stue :-)

Petter Stene sa...

Mette på kontoret har kvittert at medlemsstatus er OK, så da er det fortsatt Posten som ligger syltynt an...

Laila og Ingmar: Lurer på om i dag at en skarp en faktisk vil være på sin plass...

Det er aldri en skam, å ta seg en dram. Ja, gjerne en eller to. Men når hosten er slem, trengs fire og fem... *host* ... *host*

Laila N. Christiansen sa...

Medlemsstatusen din kunne jeg ha bekrefta, Petter ;-)

Bjarte sa...

Bare for å ta det først Petter. Jeg har heller ikke fått S&D enda. Når det gjelder RV og HV så ville OPene med LivS i spissen ha de fjernet, og som den snille gutten jeg er så tok jeg på med oppgaven i å fjerne dem. Er vel ikke verre enn å skrive "rødvin" eller "hvitvin". Selvfølgelig blir det litt lenger, men da får du litt skrivetrening også ;)

Vidar Øverlie sa...

PetterS

Jeg forstår godt din frustrasjon over noe som jeg trodde var en fleip. Nå må DISchat politiet slutte å tøyse. Selv Sultanen er mer tolerant enn DISchat politiet.

Bjarte sa...

Kan være enig i det at det egentlig ikke er noe problem å ha HV og RV der inne. Men det er vel ikke et så stort problem som det blir sagt her, eller hva Petter? Sier bare det jeg tenker, så får den som vil være enig eller ikke.