lørdag 27. september 2008

Overraskelser i slektsforskningen

De som har vært involvert i mine forsøk på å spore opp noen som helst i slekta som satte kursen over dammen, vet at jeg har hatt usedvanlig dårlig uttelling i mine søk. Men dette endret seg litt forrige torsdag, da jeg leste på slektsforum en etterlysning i Trondheim forumet.

Det var en Steven Monrad som søkte etter mer informasjon om Monrad familien i Trondheim. Han kunne blant annet fortelle at hans tippoldefar Carl Otto Monrad kom til USA i 1907.


Her var det hjernecellene mine slo seg sammen og ble enige om at både navn og dato var nok til å ringe i den berømte bjella. Jeg slo opp i slektsprogrammet mitt, Legacy og fant ut at min tippoldemor hadde et barn Henry Alfred født utenfor ekteskap med en Karl Otto Monrad og "tilfeldigvis" var dette barnet født i 1907. Emigrasjonen hans i 1907 var således beleielig. "Onkel" Henry som vi barna også kalte han, var halvbror til min morfar Anton Emil Lund. De ligger begge begravet på Tilfredshet Kirkegård i Trondheim, i Lunds familiegrav.

Så emails har gått frem og tilbake, bilder og slektsinformasjon er behørlig oversendt. Fjerne halvkusiner tror jeg vi er blitt enige om at slektsforholdet er, men du verden så moro det er å endelig finne ut at noen faktisk dro over, selv om det da er i litt perifrert slekt. Jeg har satt tantene mine i gang med å finne bilder, og så får jeg se hva jeg kan bidra med til å finne gjenlevende Monrad i Trondheimsområdet. Ser ut som om jeg blir nødt til å følge den greina litt mer bakover en bare Karl Otto Monrad...

En overraskelse i slektsforskningsammenheng betyr bare mere jobb, men det er jo bare hyggelig... :)

(Bildet er scannet og eies av Monrad slekten i USA, brukt med tillatelse)

6 kommentarer:

TorillJ sa...

Velkommen i klubben, det har lett for å bli flere amerikanere av det når en først får hull på den første nøtta

Steve Monrad sa...

Petter, this has been very exciting, and I look forward to learning more about my family's history!

Petter Stene sa...

*slaps forehead* Didn't cross my mind to write this in English, but the gist of it is my suprise finding this link to relatives that emigrated to USA. I haven't had much luck in the past, then this falls in my lap. Looking very much forward to research more of this together with you.

Steve Monrad sa...

That's ok, Google does a pretty good job of translating to english, so I was able to read it just fine!

Anonym sa...

Hei!

Ser det er en stund siden du oppdatert siden din. Likevel, denne kommentaren.

Jeg tilhører Monrad-familien, men en litt annen gren enn den du har omtalt. Min oldefar hadde Isak, hadde en bror som het Henrik (bodde på Heller i Aust-Ageder), og han er altså stamfar til de Monradene som holder til i Oppdal, og mest sannsynlig det nærmeste du kommer Trondheim

Mvh. Rune

Petter Stene sa...

@Rune: Monrad familien er stor og spredt godt rundt omkring. Det skal være fire linjer som er godt dokumentert, bl.a med utgitte slektsbøker. Jeg er klar over at en gren inneholder en del geistlige og prominente personer.

Carl Otto Monrads aner har jeg skrevet litt om her:
http://petters-slekt.blogspot.com/2008/10/i-det-siste-s-har-jeg-arbeidet-litt-med.html

og her:
http://petters-slekt.blogspot.com/2008/11/more-monrad.html