søndag 28. september 2008

Søndag så slapper man av...

... og hva er bedre enn å slappe av med å finne ut måter ting kan gjøres lettere på? Jeg har i den senere tid brukt litt tid på å se på slektsprogrammet mitt, Legacy, og dets snarveier som ikke nødvendigvis er like godt dokumentert. Jeg har sett på Training video og lest meg til at utviklerne la inn ting uten å si fra, bare for å finne ut hvor lang tid det tok før noen oppdaget det. 5 måneder er rekorden...

Her skal nevnes at snarveiene er litt forskjellig avhengig av hvilket språk man har valgt. Jeg har norsk, og således er alle etterfølgene snarveier for de som har valgt Norsk som språk. (Man velger språk i Options/Select language eller Valg/Velg språk). Om man endrer språk, så må man starte programmet på nytt.

Snarveier med musen:

Når man har Familie skjermbildet, så er det en del kjekke ting man kan gjøre.
1. Klikk til høyre for kvinne for å bytte mellom mors mannlige forbindelser. (Dette være seg ekteskap eller øvrige forbindelser. ;)
2. Klikke til venstre for mann for å bytte mellom fars kvinnelige forbindelser.
Dette er en kjekk snarvei når man driver og registrerer, og har både hel og halvsøsken som skal registreres med rette foreldrepar.

Om man har registrert flere foreldre på et barn, gjerne i forbindelse med adopsjon/bortsetting, så kan man gjøre det samme ved å klikke henholdsvis til høyre og venstre for foreldreparene.

Ved å klikke i midten mellom mann og kvinne, så veksler man mellom søsken på den person som er valgt.

Om man klikker til høyre eller venstre for barnelisten, så navigerer man nedover til foretrukket barn, dvs som oftest i rett linje.

Snarveier med tastatur:

LM = Legg til ektemann til valgte ektepars kvinne
LK = Legg til hustru til valgte ektepars mann
LS = Legg til sønn
LD = Legg til datter

En snarvei som ligner på dette er N og så M, K, S eller D. Dette legger til en NY person direkte, og ikke går via menyen hvor det spørres om du skal legge til ny person eller linke til en eksisterende person.

Bx (x=1-9) = Naviger til barn x

RM = Rediger ektemann
RH = Rediger hustru
Rx (x=1-9) = Rediger barn x

E = Ekteskapslisten
I = Navnelisten

MN = Åpne manns notater
MH = Liste over manns hustruer
MS = Liste over manns søsken
MF = Naviger til manns far
MM = Naviger til manns mor

De samme kan brukes tilsvarende for kvinnen:
HN, HE, HS, HF, HM

Håper disse kommer til nytte... Legg gjerne igjen en kommentar om du får en aha opplevelse, eller har andre snarveier andre kan ha nytte av.

2 kommentarer:

LivS sa...

Takk for oppfriskningen av snarveiene, noen hadde jeg glemt, noe bruker jeg hele tiden :)

Petter Stene sa...

Oi, jeg kom på noe brenn-hett.
Når man legger inn hendelser, så vil de 10 siste steder og datoer ligge på høyre musknapp om man har markøren over Dato eller Sted ledeteksten. Om man venstreklikker, så legges inn det siste man la inn i datofeltet. (Man får advarsel om det står noe i feltet fra før så man ikke overskrive noe)